Info Tekenkunst

tekenkunst_1279_b2_zww_vk_def

Wie de wereld om zich heen wil verbeelden met een eenvoudige lijn of een paar sterke toonvlakken kan terecht in het tekenatelier. Je neemt er de tijd om te kijken hoe het licht valt op vormen in de ruimte of hoe een omtreklijn zich in de vorm nestelt. Je leert schetsen en schaduwen en daarbij het grotere geheel te zien, verhoudingen in te schatten en diepte te suggereren op een plat vlak. Je krijgt oog voor het detail en het karakter van je onderwerp. Je gevoeligheid voor toonwaarden wordt verfijnd en je leert bewust om te gaan met beeldvlak en compositie. Via het werk van oude en nieuwe meesters opent zich een wereld van tekenstijlen, materialen en technieken.

Een vrij en nieuwsgierig handelen zorgt ervoor dat je je eigen handschrift verder kan ontwikkelen in de hogere jaren. Ook dan blijft waarneming de basis, maar de academische benadering gaat nu meer plaats maken voor je eigen visie en persoonlijke creativiteit. Het verder verkennen van je kunnen, het zoeken naar karakter, expressie en durf, zal uiteindelijk leiden naar het ontdekken van je eigen vormentaal of ‘spreektaal’.
Zo wordt het tekenen een persoonlijke zoektocht waarin je de dingen om je heen op je eigen creatieve wijze beleeft en weergeeft.

 

ATELIERTIJDEN

maandag        13.30u tot 17.00u
                        18.30u tot 22.00u
dinsdag           13.30u tot 17.00u
                        18.30u tot 22.00u
woensdag       18.30u tot 22.00u

 

Standaardtraject van 8 lestijden per week gedurende 5 jaar (1 lestijd = 50 minuten)

Je kiest 2 van de aangeboden ateliermomenten

Deze keuze geldt voor het ganse academiejaar.

 

 

 

Wat heb je nodig bij aanvang?

Wat je reeds hebt volstaat meestal om te starten. Bijkomend materiaal kan tijdens de duur van de opleiding in onderdelen aangekocht worden. Koop liefst vooraf nog geen materiaal om dure, foute of overbodige investeringen te vermijden. Wacht daarvoor beter tot na de eerste atelierdag waarop dat uitvoerig besproken wordt.