Info kunstexploratie

algemeen_DSC_1826_def_0805

Dit is de enige cursus voor volwassenen met een studieomvang van 2 jaar waarbij je één keer per week atelier volgt. In dit initiatieatelier maak je een boeiende ontdekkingstocht doorheen de wereld van de beeldende kunsten.
We onderzoeken hier de mogelijkheden van lijn, vlak, vorm, kleur, compositie en ruimte. Dit gebeurt door middel van creatieve oefeningen met verschillende materialen en technieken, waaronder ook analoge en digitale media. We bekijken en bespreken zowel kunsthistorische voorbeelden als kunstactualiteit en bezoeken hierbij relevante tentoonstellingen. Door stapsgewijs je ‘kijken’ aan te scherpen zal je op een aangename manier je artistieke mogelijkheden ontdekken en je grenzen verleggen.

Deze opleiding kan je ook prima begeleiden om daarna een geschikte keuze te maken voor een atelier van een bepaalde discipline zoals tekenkunst, schilderkunst, grafiek, beeldhouwkunst enz…

Ateliertijden

Hoofdafdeling Hoogstraten

Jaar 1 en 2
Je maakt een keuze uit:
donderdag van 13.30u tot 17.00u
of donderdag van 18.30u tot 22.00u

 

Afdeling Brecht

Jaar 1 en 2
dinsdag van 13.30u tot 17.00u
of dinsdag van 18.30u tot 22.00u

 

 

 

Wat heb je nodig bij aanvang?

Wat je reeds hebt volstaat meestal om te starten. Bijkomend materiaal kan tijdens de duur van de opleiding in onderdelen aangekocht worden. Koop liefst vooraf nog geen materiaal om dure, foute of overbodige investeringen te vermijden. Wacht daarvoor beter tot na de eerste atelierdag waarop dat uitvoerig besproken wordt.