OPENDEURDAG zaterdag 15 februari: van 10.00u tot 17.00u

IKO Hoofdafdeling, Dokter Versmissenstraat 6 , 2320 Hoogstraten:
Ateliers kinderen, jongeren en volwassenen (schilderkunst, tekenkunst, grafiek en kunstexploratie)

IKO Ateliers Groenewoud, Buizelstraat 11, 2320 Hoogstraten
Ateliers volwassenen (beeldhouwkunst, keramiek, fotografie en design)

Jaarlijks organiseert het IKO tijdens de Dag van de Academies een opendeurdag. Dit jaar is het thema STEAM, wat staat voor Science, Technology, Engineering, Arts en Mathematics. In dat thema gaan we met de kinderen en de jongeren aan de slag! Kinderen zijn samen met hun ouders en vrienden welkom in het hoofdgebouw voor verschillende activiteiten die we aanbieden tussen 10 en 13u en tussen 14 en 17u.
We bouwen o.a. een speelgoedvoertuigje om tot een te gekke kleurrijke uitvinding à la Da Vinci en Panamarenko. Daarna tekenen we onze creaties naar waarneming en fantaseren we er nog wat bij. Diverse technieken komen hierbij aan bod.
Buiten naast het hoofdgebouw demonstreren jongeren hoe ze een gewone alledaagse auto ombouwen tot een spectaculaire uitvinding. Ze gebruiken hiervoor de gekste materialen!

Gedurende de ganse dag kan je ook een bezoekje brengen aan de ateliers van de volwassenen waar je kennis kan maken met de meest uiteenlopende kunstdisciplines. Dit kan zowel in de hoofdafdeling (Dr. Versmissenstraat 6, Hoogstraten) als in de ateliers van het Groenewoud (Buizelstraat 11, Hoogstraten)
Spring zeker eens binnen! Je bent van harte welkom!